איך בוחרים מעצב פנים?
ברכות!!!
קניתם דירה חדשה, מגרש לבניית בית חלומותיכם, דירה קיימת שאתם רוצים להתאימה אליכם.
אתם אומרים לעצמכם: איך מתחילים? ושוקלים להיעזר בשרותיו של מעצב פנים.
גם כאן אתם מתלבטים: האם מעצב פנים ילך לפי רצונותיי ויזרום איתי? האם המעצב יעזור לי לחסוך כסף או להיפך? אולי בכלל לבד נצליח לעצב… הרי יש לנו טעם טוב, אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים, יש הכל היום באינטרנט… קטן עליי.
ואז מתחילים ומגלים שיש מלא ריצות, בחירות , קניות, תכניות שצריך להגיש לקבלן, החלטות חשובות לקחת , האם לשים שקע כאן או שם? האם לעשות מטבח אפור או שמא ורוד? מה הכי יתאים לי? ומגלים שלבד זה בלתי אפשרי וחייבים עזרה.
ואז מתחילים לחפש מעצב/ת פנים…..
אז איך לבחור מעצב פנים?
היום ההיצע כה גדול ורחב, ממליצים לכם , אתם מחפשים בגוגל, נכנסים לקבוצות עם טיפים ורעיונות והשפע מאוד מבלבל. המון אדריכלים ומעצבי פנים נמצאים שם. מי הוא המעצב שיהיה הכי טוב לי?
- תראו שאתם אוהבים את עבודותיו של המעצב, שאתם מתחברים לטעמו שהוא תואם לטעם שלכם, זה נכון שמעצב טוב ידע לעצב בכל סגנון אבל לא נוכל לבחור מעצב ששום עבודה שעשה לא מדברת אלינו.
- תפגשו את המעצב – בפגישה אנחנו בודקים כימיה, מרגישים עם כיף לנו לדבר עם האדם שנמצא מולנו ובקרוב ייכנס לנבכי נשמתנו וידע כל פרט ופרט על חיינו, ידע כמה מגירות תחתונים יש לנו ואיך אנחנו שותים את הקפה של הבוקר, אנחנו בעצם בדייט וכמו בכל דייט צריכים להיות פרפרים , התרגשות ורצון להיפגש שוב – זה סימן מעולה שמי שמולכם הוא המעצב שלכם.
- כבר בפגישה הראשונה , אתם פורסים בפני המעצב את חלומותיכם והצרכים שלכם , אז תקשיבו לו , תשמעו מה יש לו לומר, את הטיפים הקטנים שמסתתרים , את הגישה העיצובית – זה יגרום לכם להבין אם אתם מתחברים אליו או לו.
- תוכלו לשאול את המעצב שאלות: כמה שנות לימוד? איפה למד? מה הניסיון שלו? שעות העבודה? תקציב? לוחות זמנים? – אל תתביישו לשאול שאלות רבות כדי שהכל יהיה ברור ושקוף כבר בהתחלה.
- בקשו לראות דוגמאות – אני נוהגת לשתף את לקוחותיי בתהליך העבודה , להראות להם איך קם לתחייה בית ומה השלבים , איך נראות תוכניות , מפרטים – בקשו מהמעצב שישתף אתכם בתהליך – ככל שתדעו איך כמה ולמה, הכל יהיה קל יותר לקבל החלטות.
- בקשו לקבל המלצות מלקוחות עבר – טלפונים/ מיילים? ואפילו ללכת לראות בית אם ממש בא לכם להתרשם (למרות שאין לדעת תמיד מה עשו הלקוחות בבית מאז שהמעצב סיים את עבודתו…)
- שכר טרחה של המעצב – נכון קיים היום בשוק מנעד רחב של מחירים , תקפידו להבין מה אתם מקבלים בדיוק עבור שכר הטרחה, אם אתם משווים בין מעצבים תבינו באמת מה אתם מקבלים מכל אחד מהם , הניסיון, שנות הלימוד, אופי הפרויקט וכמות העבודה חשובים כדי להבין את התמחור המדויק, בנוסף האם כולם נותנים את אותם הדברים: האם תלת מימד כלול? האם הפקוח הוא עליון או צמוד? האם יש מגבלה של שעות? עד לאיזה רמה הוא מלווה אתכם? שההשוואה תהיה אחד לאחד.
אז הנה בחרתם מעצב פנים – נקודות חשובות לתחילתו של התהליך:
- חתמו חוזה – שיהיה הכל ברור לפני תחילת העבודה כולל תנאי תשלום ברורים.
- בנו פרוגרמה – כל הצרכים שלכם , החלומות התשוקות והאהבות – שימו הכל על הדף ולא להתבייש – המעצב צריך להכיר אתכם באופן מלא לפני שיתחיל לעבוד.
- הכינו רשימה של פריטים/רהיטים שקרובים לליבכם, שעון האורלוגין של הסבא או כיסא הנדנדה של הסבתא , צלמו אותם וקחו מידות – רשימה מדויקת למעצב שלא יישכח שהם חשובים לליבכם ואסור לוותר עליהם.
- תנו למעצב להתחיל בעבודתו וסמכו עליו , הוא בצד שלכם , האינטרס שלו הוא האינטרס שלכם והוא יד ימינכם לאורך כל הדרך. אל תשכחו את זה אף פעם!
מעצב טוב יוביל אתכם בבטחה ובקלות לבית חלומותיכם! בהצלחה!
אם החלטתם ללכת עם מעצב – פנו אליי ונצעד ביחד לעבר בית חלומותיכם
